„Věděli jsme, že to bude ubojované. Je to první kolo, takže to je vždycky takové rozhárané, člověk se s tím ještě trochu sžívá a je to jiné tempo než v přípravných zápasech. Dalo se očekávat, že hokej nenabídne až takovou kvalitu. Byl to boj,“ souhlasil jeden z klíčových mužů derby Tomáš Fořt, autor rozhodující a první branky Přerova nejen v utkání, ale také v novém ročníku WSM ligy.

„Když ta akce začínala, tak já byl ještě na střídačce. Vystřídal mě tam Kuba Šlahař, já skočil na led a na pravé straně mě nikdo nehlídal. Asi si mě nevšimli, nevím. Pšurka (Roman Pšurný, pozn. red.) mi to tam výborně hodil ze středu do strany a já měl ještě čas. Dostal jsem to na bekhend, ale i tak jsem si to stihl srovnat a vystřelit,“ popisoval Fořt svou trefu pro klubový web.

DERBY BEZ ZBYTEČNÝCH EXCESŮ

Střetnutí Zubrů s Jestřáby tradičně bývá plné emocí, často bohužel také zbytečných excesů ze strany některých fanoušků. Dělobuchy, nenávistné transparenty či potyčky ať už na stadionu nebo mimo něj. Tentokrát se ovšem vše obešlo bez problémů. Tak, jak se na úvod sezony sluší a patří.

Přerovští hokejisté porazili v derby Prostějov (v bílém) 2:0
Skvělé! Zubři začali výhrou v derby. Takto to vypadalo