„Budeme rádi, když se kluci i holky přijdou za námi podívat. Dostanou drobný dárek a reprezentační dres," zve na akci sportovní manažer mládeže HC Zubr Přerov Vladimír Kočara.

Na co se děti a rodiče mohou v MEO Aréně těšit?

Děti se můžou se těšit na spoustu zábavy na ledě. Věnovat se jim budou nejen trenéři, ale i malí hokejisté. Pro rodiče bude přichystána beseda, na níž se seznámí se všemi věcmi, které s hokejem souvisí. Třeba že je hokej bezpečný nebo jaké jsou na něj náklady. Často se objevují mýty, že je hokej příliš nákladný, ale realita je jiná. Beseda bude probíhat ve VIP boxu, odkud rodiče dobře uvidí na své děti na ledě.

Co si Zubři od Týdne hokeje slibují?

Je to celorepubliková akce. V první fázi bylo zapojeno pětadvacet klubů, teď je jich přes sto třicet. Slibujeme si od toho, že se komunita malých Zubrů rozšíří a spousta kluků a holek budou na zimák chodit dál a připojí se ke třístovce dětí, které máme ve všech kategoriích od nejmenších po juniory.

Je těžké přivést v dnešní době děti k hokeji?

My máme kvalitní přípravku, kterou vede pan Kundrátek. Hokej je v Přerově nejpopulárnější sport, ale dětí není nikdy dost. Akce je cílená i na rodiče, kteří mají strach s dětmi na zimák přijít, protože hokej je drahý. Existuje ale spousta projektů, díky nimž můžeme podpořit i rodiče, kteří mají hlouběji do kapsy.

Jaké pak mají budoucí mladí Zubři možnosti?

Přerov patří k tradičním klubům, kde mládež patří v rámci celé republiky mezi nejlepší. Máme všechny žákovské soutěže a extraligu mladšího dorostu. K tomu je k dispozici kvalitní zázemí, čisté šatny a dobrý trenérský kolektiv. Taky se aktivně podílíme na projektu sportovní mateřské školky. Děti chodí tam jednou týdně bruslit a jednou týdně do tělocvičny.

Více o akci na www.pojdhrathokej.cz nebo na Facebooku