„Samozřejmě je to další impuls do týmu. Nemůžu říct, že naši gólmani by chytali špatně. Potenciál, který má Bartošák je další vzpruhou pro tým. Je soustředěný a motivovaný. Byla to pro nás i další naděje, že nějaké body urveme a urvali jsme je. I on se na tom podílel dobrým výkonem," řekl Mazanec po duelu v Přerově.

Bartošák se pokřiky z ochozů MEO Arény nenechal rozhodit.

„Samozřejmě to zamrzí. Na druhou stranu je to jejich práce, snaží se gólmana soupeře rozhodit, co nejvíc to jen jde. Zkusili to, ale myslím, že se jim to moc nepovedlo, protože já si takové věci moc nenechám pouštět do hlavy," prozradil pro server hokej.cz.

Nechybělo ani několik průpovídek s přerovskými hráči či nenápadné pošťuchování v brankovišti. Z gólmana po celý zápas sršelo sebevědomí. Otázkou je, na jak dlouho se v Šumperku usídlí.

„Mluvili jsme o tom, že by bylo dobré, aby byl na tréninku, abychom se víc poznali tak, aby komunikace probíhala na špičkové úrovni," přeje si šumperský kouč.

Hlavní slovo však budou mít Vítkovice, kde talentovaný gólman podepsal na začátku týdne nový kontrakt. Zápas neabsolvoval dle vlastních slov asi dva měsíce. Dvaadvacetiletý vítěz Calder Cupu by se měl brzy představit v extralize, v Šumperku se spíše rozehrává.

„Jsme domluveni na střídavé starty, takže jej snad budeme po domluvě moci využívat. Určitě ne stoprocentně, jsou tam termíny, které kolidují, je to otázka spíše na manažery," uvedl závěrem Mazanec.