Už v páté minutě si hosté nepohlídali dobře kopnutou standardní situaci Holice. Tomáš Drmola tak poslal domácí do rychlého a důležitého vedení.

„Nechali jsme si brzo dát branku z rohu. Myslím si, že jsme na tomhle zapracovali, ale byla tam z naší strany ztráta koncentrace, nechali jsme tam naběhnout tři hráče úplně samotné," popisoval Pavel Hošek jednu z klíčových situací utkání.

S výkonem v první půli spokojen nebyl. Jeho tým si přesto vypracoval dvě slibné šance. Stokláska ani Koplík vyrovnat nedokázali. „Chybělo mi tam v prvním poločase větší srdíčko a vůle, třeba to, co jsme předvedli doma s Mohelnicí," mrzelo želatovického trenéra.

Hned po změně stran navíc přišla druhá tvrdá rána pro hosty. Po chybě ve středu hřiště dokázal ještě gólman Bělík první střelu Holice vyrazit, Ondřej Bořil už ale uklidil míč do branky.

„Myslím, že kluci jsou trošku v křeči. Proto je to takové kostrbaté a kazíme. Víme, že zápasy nejsou žádným propadákem, chybí nám pořád jeden stupínek, což kluky nahlodává. Věřím, že obrat přijde, uděláme pro to maximum," věří Hošek.

Želatovičtí svou kůži nechtěli dát zadarmo a hru viditelně zlepšili. Výsledkem bylo snížení Vlastimila Němce z 51. minuty po pěkné křídelní akci. Olomoučtí se však vrátili do dvoubrankového vedení v 71. minutě zásluhou Jana Šuby. Také na tuto branku ještě našli hosté odpověď, bohužel příliš pozdě. V 84. minutě vstřelil poslední gól zápasu Josef Stokláska.

„Ve druhém poločase jsme si začali více věřit a bylo tam víc pohybu i nasazení. Udělali jsme ale chyby, které HFK potrestal. V závěru už jsme neměli moc příležitostí s tím něco udělat. Dostali jsme se do nějakého tlaku, Olomouc se stáhla a zase jsme prohráli o gól, je to škoda. Ve druhé půlce chtěli kluci něco změnit, vše tomu podřídili, ale bohužel to nebylo k ničemu," řekl závěrem Pavel Hošek.

V dalším zápase Želatovice neberou nic jiného než vítězství. V záchranářském boji se střetnou s předposledními Chválkovicemi. Zápas proti celku s nejhorší obranou v soutěži odehrají doma v neděli od 16 hodin.

1. HFK Olomouc B – FC Želatovice 3:2 (1:0)

Branky: 5. Drmola, 46. Bořil, 71. Šuba – 51. Němec, 84. Stokláska.

Rozhodčí: Grečmal – Slota, Štětka. ŽK: Sobek – Stokláska, Němec. Diváci: 78.

Želatovice: Bělík – Zehnálek (71. Mackovík), Vlk, Dlouhý, Matušík – Stokláska, Jemelka (76. Čtvrtníček), Němec, Liška, Calábek – Koplík. Trenér: Pavel Hošek.

Tabulka

Tabulka