Čeká vás poslední týden před prvním mistrovským zápasem. Jak bude vypadat?

Trénujeme pořád stejně, máme tři tréninky týdně. Teď už se budeme věnovat výhradně herním věcem, i když to už jsme dělali poslední tři týdny téměř pořád se zaměřením na první mistrovské utkání, které hrajeme v Napajedlích. V úvodních čtyřech kolech nás čekají první čtyři mančafty, takže začátek bude hodně těžký.

Asi se na to nedá nijak zvlášť připravit, že?

Hlavně k tomu musí kluci poctivě přistoupit. Samozřejmě že se dají udělat nějaká opatření, ale hráči je v první řadě musí plnit. Když si ale začnou hrát, co chtějí, tak to bychom asi moc neuspěli.

Přípravu máte za sebou. Jste s ní spokojený?

V rámci možností jsem spokojen. Sice nás trošku zasáhlo to období silných mrazů, kdy jsme museli jít do tělocvičny, ale trénovali jsme třikrát týdně plus kluci měli individuální trénink zaměřený na kondici. Samozřejmě to už šlo těžko kontrolovat, jak který hráč k tomu přistoupil.

Trochu mě mrzí, že jsme jen dvakrát týdne byli na hřišti, což je na divizi dost málo, ale bohužel musíme vycházet z podmínek, co byly. S ohledem na tento fakt si myslím, že příprava proběhla vcelku slušně.

Nad čím se ale trochu pozastavuji, tak že byla v týmu strašně velká výměna hráčů. Hlavně ti domácí, kteří nastupovali na podzim, to vzdali, ať už z pracovních, nebo studijních důvodů. Samozřejmě jim to nezazlívám, ale myslím si, že trénink dvakrát týdně by zvládnout mohli. Některým se to zřejmě zdálo moc. Z těch kluků, co pravidelně hrávali, tak de facto zůstali jen Hýbner a Hrabal. Museli jsme tedy pořád shánět a shánět hráče, což je hodně těžké.

Máte úplně nový tým. Jak by měl vypadat jeho herní projev na hřišti?

Někteří hráči až moc drží balon, ale tak to prostě nejde. Musíme to dávat v první a být neustále v pohybu. Žádný takový fotbal pro staré pány nemá šanci na úspěch. Chceme, aby se naše hra líbila divákům, dávali jsme góly a abychom se zachránili.

Poslední dva zápasy v přípravě jste vyhráli. Může to kluky před startem divize nakopnout?

Oni sami dobře vědí, jak probíhal zápas s Holešovem. O přestávce jsem jim pověděl, že pokud takhle chtějí hrát, tak to příště nemusíme už nikam jezdit. Druhý poločas se už poté zlepšil. A dnes to také nebyla žádná sláva.