Domácí měli navrch už v prvním poločase. Tlak vyústil ve faul hostujícího Blahy v pokutovém území. Následnou penaltu ale Hrušák neproměnil, neujala se ani Koutného dorážka.

Žádná psychická deka ale na Viktoriány nespadla. Další šance se v první půli ovšem proměnit nepodařilo a do šaten se šlo za bezgólového stavu.

„Moc jsme dnes chtěli, bylo to z naší strany chaotické. Dělali jsme hodně chyb hlavně v přechodové fázi a rozehrávce," přiznal přerovský trenér Jaroslav Matějíček.

Rozhodovalo se ve druhém poločase. Hra se od začátku přelévala nahoru a dolů, úvod však patřil opět domácím. Nadějné centry ale větší nebezpečí pro branku Bystřice nepředstavovaly.

První gól viděli diváci na přerovském stadionu v 64. minutě. Ve vápně dostal dostatek prostoru Martin Koller, který svou střelu umístil pěkně ke vzdálenější tyči.

Hosté ale přišli s rychlou a poměrně nečekanou odpovědí. Neuběhlo ani pět minut a obrana Přerova si dostatečně nepohlídala situaci po standardce Bystřice. Míč se tak dostal k Milošovi Prášilovi a ten srovnal na 1:1.

Viktorka ale byla lepším týmem a šla si za vítězstvím. Symbolicky, a nutno říct, že opravdu krásně, jej svému týmu vystřelil kapitán Ondřej Václavíček. Jeho perfektní dělovka z dobrých pětadvaceti metrů nedala hostujícímu gólmanovi Němečkovi sebemenší šanci. V 82. minutě tak Přerované rozhodli o zisku tří bodů.

Bystřice ještě měla v závěru po standardních situacích možnost získat bod, domácí ale podržel brankář Nakládal i potřebná porce štěstí. Přerov se s domácími fanoušky rozloučil výhrou 2:1.

„Hosté nám dělali problémy rychlými brejky po stranách. Vyrovnali po zásluze. S výsledkem jsem spokojený. Hru musíme ještě zlepšit, ale přes léto nastolíme jiný způsob hry, chceme hrát rychleji a agresivněji," nastínil nový kouč Přerova.

Poslední utkání sezony jeho tým sehraje v sobotu 11. června v Havlíčkově Brodě.

1. FC Viktorie Přerov – SK Bystřice nad Pernštejnem 2:1 (0:0)

Branky: 64. Koller, 82. Václavíček – 69. Prášil.

Rozhodčí: Černoevič – Slaminka – Kaloč. ŽK: Bubeník – Vícha, Zbytkovský, Padrtka, Čech, Veselý. ČK: 28. Blaha (Bystřice). Diváci: 120.

Přerov: Nakládal – D. Hrabal (75. Zimčík), Hýbner, Václavíček, Bubeník – Koller, Kyselák, Pavelka (91. Rybka), Koutný – Hrušák, Blažkovský (65. Kytlica). Trenér: Jaroslav Matějíček.

Bystřice: Němeček – Adamec, Vícha, Zbytkovský, Prášil, Blaha, Malý (79. Čech), Sklenář, Padrtka, Šponar, Mezník (51. Svoboda). Trenér: Martin Maša.