Viktoriáni si nemohli přát lepší vstup do utkání. Už ve třetí minutě poslal do vápna jeden ze svých dlouhých autů Radim Kopecký. Našel Navrátila, který povedeně prodloužil na Hýbnera, a ten se nemýlil. Vedení 1:0 Přerovu pomohl diktovat tempo hry. V 18. minutě tvrdě pálil z pravé strany bek Hrabal, branku ovšem minul. Vyloženou šanci na navýšení vedení měl útočník Navrátil, ale netrefil. Nad pálil i Hrušák, s vedením a předvedenou hrou však mohl být trenér Přerova Richard Švehlík spokojený.

„Změnili jsme rozestavení, hráli jsme ofenzivněji na dva útočníky. Myslím si, že oba odvedli dobrou práci. V záloze dnes zaslouží absoltorium Hýbner, který tam naposledy hrál asi před čtyřmi lety, od té doby nastupuje na stoperovi. Musím ale pochválit všechny hráče, šli jsme za vítězstvím, první gól nám určitě usnadnil pozici. Vedení 1:0 ale nikdy není jednoduché dotáhnout do konce," pověděl po utkání Švehlík.

Také ve druhém poločase se Viktorie mohla radovat z rychlého gólu. Kapitán Ondřej Václavíček ale po rohu hlavou míč mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Domácí ale byli nadále lepším týmem. Po pěkném centru Tögela se v 63. minutě dostal k hlavičce Navrátil, brankář Slavičína Talčík se však vyznamenal. Rychlé přihrávky za obranu hostů ale působily Slavičínským problémy. Hrušák, který se objevil netradičně na hrotu vedle Navrátila, druhou branku přidat nedokázal. S blížícím se závěrem utkání si začali hosté vytvářet menší tlak. V 77. minutě musel přerovský gólman Sohlich likvidovat nebezpečnou střelu Macka. Největší dvě šance Slavičína přišly hned minutu nato, Švach ale sám před Sohlichem přestřelil, hosté vzápětí netrefili ani prázdnou bránu. David Pavelka ve velké šanci výhru Přerova nezpečetil, přesto tři body zůstaly po zásluze doma.

„Zopakovali jsme výkon z Určic, kde už bylo vidět zlepšení. Měli jsme dost šancí na navýšení náskoku, ale Slavičín taky zahodil dvě tutovky. Jsem spokojený i s hrou v obraně, dnes jsme vyhráli zaslouženě," byl spokojen přerovský kouč.

K dalšímu utkání jedou Viktoriání do Brumova, se kterým bojují o umístění v elitní pětce tabulky. Sobotní duel tak bude velice důležitý.

„Uvidíme, jestli budeme hrát i se dvěma útočníky i v Brumově, to si ještě promyslím. Každopádně nám ale bude chybět Hrabal, který odjíždí na dovolenou. Nějaké změny tedy budou," prozradil Richard Švehlík.

1. FC Viktorie Přerov – FC T VD Slavičín 1:0 (1:0)

Branka: 3. Hýbner.

Rozhodčí: Hrůza – Buček, Vejtasa. ŽK: Bogdaň, Bubeník, Hrušák, O. Václavíček, Kyselák – Školník, Švach. Diváci: 140.

Přerov: Sohlich – Hrabal, Kopecký, Bogdaň, Bubeník – Zaoral (88. M. Václavíček), Hýbner, O. Václavíček, Tögel (83. Pavelka) – Navrátil (64. Kyselák), Hrušák. Trenér: Richard Švehlík.

Slavičín: Talčík – Kocián, T. Švach, Lukaštík, Mezírka – Chovanec (57. Plšek), Macek, Školník, Šindler (84. Otépka) – Hradil, P. Švach. Trenér: Vladislav Straka.