Viktorka odehrála dobře hlavně první poločas, remízový stav 2:2 však nakonec neudržela a odjela s porážkou 2:5.

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně, velice dobře jsme atakovali šikovné naděje Slovácka. Bohužel po čtvrthodince se domácí ujali vedení, poté přidali další branku a jasně drželi otěže zápasu ve svých rukou," rekapituloval úvod utkání trenér Přerova Petar Aleksijevič.

Po půlhodině hry se však krásně trefil Tomáš Hrušák, čímž hosty dostal zpět do hry. O osm minut později navíc bylo vyrovnáno. Zmičík zahrával roh přesně tam, kde číhal tradiční zakončovatel podobných standardek v této sezoně – stoper Petr Bogdaň.

„Je škoda, že jsme ještě některé vypracované šance v závěru poločasu nevyužili," pokračoval kouč Viktorie.

Do druhého poločasu vyslal všechny své dorostence. Za výkon je chválil, přeci jen však tým Slovácku vzdorovat nedokázal a třikrát inkasoval.

„Dorostence musím pochválit. Mohli jsme strhnout vedení na naši stranu, ale opak se stal pravdou. Přicházely individuální chyby, ze kterých slováčtí mladíci dokázali skórovat. Pro nás je to ale veliká zkušenost a zejména pro ty mladší by to mělo být hnacím motorem pro jejich osobní fotbalový růst. Ještě jednou je musím pochválit a poděkovat, že nám v zápase pomohli," doplnil Aleksijevič.

Další přípravný mač na jeho svěřence čeká v sobotu v Kroměříži.

1. FC Slovácko U19 – 1. FC Viktorie Přerov 5:2 (2:2)

Branky Přerova: 30. Hrušák, 38. Bogdaň.

Přerov: Marak – Hrabal, Bogdaň, Hýbner, Zimčík – Václavíček – Hrušák, Koutný ml., Blažkovský – Hornich, Kyselák. Střídali: Nakládal – Dýčka, Grečmal, Petráš, Bubeník, Hluší. Trenér: Petar Aleksijevič.