„Utkání pro nás nedopadlo dobře. Dokázali jsme se častěji než soupeř dostávat do zakončení, jenže stál v cestě brankář, nebo zradila muška. Nutno uvést, že na vývoj utkání měly vliv verdikty rozhodčích. Ve dvou případech by museli hráči Přerova vidět červenou kartu za faul ve vyložené šanci. Z důvodu charakteru utkání se takto nedělo," postěžoval si trenér SK Rostislav Sobek.

Hosté šli do vedení 2:0 po standardních situacích. Trefila se posila z Holice David Hornich a záložník B-týmu Kryštof Tomek. Snížení Hranickým obstaral Adam Hrdlička po průniku z levé strany hřiště. Poslední slovo ale měla Viktorka, prosadil se další hráč „béčka" Martin Bielko.

„Hráli jsme disciplinovaně, vyplatilo se nám to, na čem jsme stavěli celou přípravu. Spolupráce s trenérem béčka panem Ditrichem a koučem dorostu panem Švehlíkem mi umožnila použít kluky během všech přípravných utkání a dnes, kdy jsme měli šest nemocných hráčů áčka, se ukázalo, že jsme schopni se doplnit z vlastních řad," pochvaloval si trenér Viktorie Petar Aleksijevič.

„Důležité také je, že kluci, hrající všechna přípravná utkání, se pomalu dostávají na úroveň divize. Pochvala za výsledek a předvedenou hru patří všem. Přeceňovat to nemůžeme, ale výhra potěší," řekl dále přerovský kouč.

Tomu se před prvním mistrovským utkání, které jeho svěřenci odehrají v sobotu v 15 hodin na domácím hřišti s Uherským Brodem, rozšířila marodka. Právě díky zmiňované šířce kádru však věří, že se nebude jednat o problém.

„Z celkového pohledu příprava vyzněla dobře kromě posledního týdne, kdy se naplnila marodka. Doufám, že se do prvního mistráku vyprázdní. Pokud ne, tak někdo z našich mladých kluků jako jsou Petráš, Koutný mladší, Horák, Tomek, Bielko, Mazur, Zedek nebo Jakub Hrabal si tu šanci určitě zaslouží," dodal na závěr Aleksijevič.

SK Hranice – 1. FC Viktorie Přerov 1:3 (0:1)

Branky: Hrdlička – Hornich, Tomek, Bielko.

Hranice: Tomečka – Nehyba, M. Kuchař, Tomáš Čáp, Hrdlička – Lasovský, D. Kuchař, Šišlák – Zezulka, Vyka (46. Frydrych, 60. Ferenc), Kubica (50. Vanduch). Trenéři: Rostislav Sobek, Stanislav Matýska.

Přerov: Nakládal (46. Marák) – Koutný ml., Koutný st. (46. Bielko), Hrabal, Hornich (46. Tomek), Zimčík, Bubeník, Václavíček (46. J. Hrabal), Hrušák, Kytlica, Bogdaň (46. Petráš). Trenér: Petar Aleksijevič.