Se soupeřem se rozešli smírně 1:1 a stále tak zůstávají blízko sestupových vod Divize skupiny E.

Po dvou zápasech, kdy Viktorie vyšla střelecky naprázdno, se tentokrát už od úvodních minut objevil na hrotu Ondřej Mrázek.

„Chtěli jsme se pokusit o agresivnější fotbal a čekali jsme, že právě Mrázek nám jako vyšší hráč pomůže se prosadit při standardních situacích," komentoval své rozhodnutí trenér Švehlík.

Ač tento záměr nevyšel úplně do puntíku, neměl kouč ke hře Přerova v první půli výraznějších připomínek.

To, co ho však trápilo, byla nula, která po tři čtvrtě hodině hry znovu svítila u počtu gólů domácího týmu.

„Když přijde na zakončení, jsme málo důrazní. Chybí nám klasický střelec, co si umí vybrat místo ve vápně a tu šanci proměnit. Druhá věc je, že do koncovky stále chodíme v malém počtu. Přihrávající by měl mít možnost výběru mezi aspoň třemi, čtyřmi hráči. Bohužel my jsme tam jeden, dva a to je málo," vysvětlil kouč Viktorie.

Jelikož se ale stejně jako Přerov, který měl v úvodním poločase herní převahu, neprosadila gólově ani Karviná, šlo se do šaten za bezbrankového sta­vu.

Když krátce po zahájení druhého dějství zužitkoval chytrou přihrávku Miky nejmladší z Viktoriánů Kyselák, mohlo se zdát, že ostych ve finální fázi z domácích konečně spadl.

Jenže následná útočná aktivita Přerovských druhý gól nepřinesla a ti se brzy rozhodli spíše kontrolovat zbývající průběh zápasu.

O to větší ranou bylo zaváhání gólmana Švédy, který hluboko v poli nezkrotil zpětnou přihrávku Koutného. Míč následně doputoval k Ryšavému a karvinský útočník dalekonosnou střelou rozvlnil síť odkryté svatyně.

„Řekl bych, že tohle byla až nevídaná chyba. Přitom Švéda je jinak velice spolehlivý brankář… Vůbec špatně bylo, že jsme balon vraceli dozadu," neskrýval velké zklamání trenér Švehlík.

Přestože na poslední minuty do hry zasáhl už i uzdravený Bernard, ani on nakonec nepřevážil misky vah na přerovskou stranu.

Další šanci přidat druhé jarní vítězství budou mít fotbalisté Viktorie v sobotu na půdě Mohelnice.

1.FC Viktorie Přerov – MFK OKD KARVINÁ B 1:1 (0:0)

Branky: 48. Kyselák – 73. Ryšavý.

Rozhodčí: Dohnálek – Gasnárek, Bartoň. ŽK: 85. Václavíček – 47. Procházka, 49. Taraba, 68. Siekiera, 87. Ryšavý. Diváků: 100.

1.FC Viktorie Přerov: Švéda – Dostál, Hrabal, Netopil, Zimčík – Václavíček – Kyselák, Mika, Hrušák, Koutný (82. Bernard) – Mrázek (63. Zaoral). Trenér: Richard Švehlík.

MFK OKD Karviná B: Dočekal – Kurz, Zielonka, Kloda, Nowinsky – Derík (62. Molnári), Siekiera, Taraba, Procházka – Koutný, Ryšavý. Trenér: Jan Pejša.

AUTOR: TOMÁŠ STOKLÁSEK