Domácí útočník byl v 53. minutě zezadu sestřelen Janem Mikešem tak ošklivě, že musela být přivolána rychlá záchranná služba a ústecký forvard byl okamžitě převezen do Olomouce, kde ještě v ten den prodělal operaci přeražené nohy.

Utkání se po více než půlhodinovém přerušení dohrálo s výsledkem 3:0, ale všechny více zajímal stav zraněného hráče, než dělba nějakých bodů.

V první půli si domácí vypracovali pouze jednu vážnější šanci, jinak to byl spíše boj mezi šestnáctkami.

„Snažili jsme se hrát středem hřiště, ale kombinace nám moc nešla, dělali jsme spoustu nepřesností. Navíc soupeř hrál dost důrazně, moc se s tím v zadu nemazlil,“ řekl Vojtěch Bušina, trenér Ústí.

Ústecký Skácel nedal puntík

V 51. minutě mohl poslat domácí do vedení z pokutového kopu za ruku ve vápně Skácel, jenže ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

O dvě minuty později se pak stalo něco, co ovlivnilo zbytek utkání, ale především život ústeckého útočníka Petra Černotského. Nakopnutý vysoký míč se chystal odvrátit obránce Loštic Jan Mikeš, jenže Černotský byl u míče dřív a hostující bek dokončil pohyb tak nešťastně, že jej trefil zezadu na stojnou nohu a Černotský se skácel k zemi s přeraženou nohou.

Na stojnou nohu vší silou

„Čtyřicet let dělám fotbal, ale tohle jsem ještě nezažil. Foukal silný vítr, tak jsme hráčům říkali, ať se s tím nemažou a raději to v zadu odkopávají. A pak se stane tohle. Černotský byl při zpracování strašně rychlý a Honza Mikeš jej trefil na stojnou nohu vší silou,“ popsal situaci vedoucí družstva Loštic Bohumil Zatloukal.

„Nechtěl ho úmyslně zranit, není to člověk, který by chtěl někomu ublížit. Byla to bohužel nešťastná náhoda,“ dodal.

Okamžitě byla zavolána rychlá záchranná služba, neboť Černotský se na trávníku svíjel v bolestech. „Zřejmě utrpěl frakturu lýtkové a holenní kosti. Podle posledních zpráv co vím, tak jej převezli do Olomouce, kde okamžitě podstoupil operaci,“ pověděl kouč Ústí Vojtěch Bušina.

Utkání bylo na více než půl hodiny přerušené, ovšem nikomu se už poté pokračovat příliš nechtělo.

„Většina chtěla skončit a jet domů. Dá se říci, že jsme to vzdali. V životě bych už takovou situaci nechtěl zažít. Chudák ten kluk, bylo nám ho všem strašně líto. Snad se z toho dostane a nebude mít trvalé následky,“ přeje si Bohumil Zatloukal.

Zápas se ovšem dohrál, i když hráči neměli na fotbal ani pomyšlení.

Početní výhodu v 63. minutě využil Ševčík, v 72. přidal druhou trefu domácích Plesník a na konečných 3:0 pečetil výsledek Škařupa.

„Vítězství nás nikterak netěšilo, protože jsme byli myšlenkami s Petrem Černotským. To, co se mu stalo, jej minimálně na rok připraví o fotbal, ale navíc ho to i poznamená v osobním životě. Za celý klub mu přeji brzké uzdravení,“ pověděl kouč Ústí Vojtěch Bušina.

„Zápas se po tomto ošklivém incidentu dohrával už jen z povinnosti. Byli jsme domluveni s rozhodčím, aby pískal všechny kontakty, aby nedošlo k nějakému dalšímu zranění,“ dodal.

TJ Sokol Ústí – SK Loštice 3:0 (0:0)

Branky: 63. Ševčík, 72. Plesník, 84. Škařupa.

TJ Sokol Ústí: Chrástecký – Juga (80. Zlámal), Palacký, Smolka, Ševčík – Plesník, Pančochář, Skácel, Škařupa – Orava (90. Lahoda), Černotský (53. Bagar). Trenér: Vojtěch Bušina.

SK Loštice: Morávek – Jan Mikeš, Hejný, Josef Mikeš (66. Vykydal), Jakub Mikeš – Ďurček, Petruška, Hlaváč, Vinkler – Pagáč (83. Másilko), Salamon (70. Zbořil). Trenér: Luboš Homolák.