Vše začalo brzy po ránu přátelskými zápasy mládežnických týmů s pozvanými tradičními rivaly. Soupeři nepřijeli pro body, všem šlo hlavně o test týmů před nadcházející sezonou a dobrou pohodu.

V odpoledním programu od jedné hodiny pořadatelé ještě přidali na obrátkách. Zatímco na stadionu byly rozehrány první zápasy Memoriálu tří nestorů – Stanislava Hudka, Alfréda Bursteina a Karla Knopa staršího, na lipnickém náměstí se formoval průvod sportovců, který záhy jeho účastníky na stadion také přivedl. Čestnou funkci vlajkonoše v čele průvodu přijal, stejně jako před 20 lety, služebně nejstarší člen fotbalového klubu Bedřich Wampula.

FK Spartak Lipník nad Bečvou společně se starou gardou Baníku Ostrava.

FK Spartak Lipník nad Bečvou společně se starou gardou Baníku Ostrava. Foto: archiv FK Spartak Lipník nad Bečvou

Poté byly na programu prezentační závody v koloběhu v podání místního KK Lipník nad Bečvou, vystoupení mažoretek a taneční skupiny Progress na travnaté ploše a finálové zápasy turnaje starých pánů. O první místo se jako na objednávku střetly celky zakladatelů tradice tohoto turnaje, která letos dospěla už do svého 27. ročníku, týmy Lipníku a Soběchleb. Vavříny pro vítěze si nakonec odnesli domácí po vítězství 4:1.

Fotbalové odpoledne gradovalo zápasem ženských jedenáctek, a takový duel viděl lipnický stadion snad vůbec poprvé. Utkaly se týmy 1. FC Olomouc a Holešovské Holky. Konečný výsledek vyzněl příznivěji pro Olomoučanky 2:0.

Závěrem pak přišlo to, na co se snad všichni přítomní nejvíce těšili – utkání lipnického áčka proti staré gardě Baníku Ostrava. V dresu Baníku se představili například Martin Lukeš, Ivo Staš, Petr Drozd, legendární Rostislav Vojáček či Luděk Mikloško. Nechyběl ani hokejový mistr světa David Moravec. Domácí se hvězd nezalekli a zvítězili 6:4. Důležité však bylo hlavně deset branek, které potěšily oko každého diváka, který v sobotu na lipnický stadion zavítal.