„Do utkání jsme vstupovali s vědomím, že musíme přerušit nepěknou sérii tří porážek," pověděl Pavel Němčák, vedoucí týmu Troubek. Nutno říct, že na výkonu jeho svěřenců to bylo znát. Domácí byli v první půli jasně lepším týmem a bylo otázkou času, kdy svůj tlak zúročí v branky.

Stalo se tak po půl hodině hry. Do šestnáctky se dostal Jakubec a levačkou poslal balon přesně do pravého horního rohu soupeřovy branky.

Zlatohorští mohli srovnat Navrátilem, který se sám ocitl před Sohlichem, ale jeho pokus domácí gólman vykopl nohou.

„První půli jsme opravdu hráli hrozně. Klukům se nedařilo téměř nic," připustil Libor Šťastný, kouč Zlatých Hor.

Troubečtí ještě stihli do přestávky udeřit podruhé. Hostující Kamisch ještě Němčákovu tvrdou pumelici vyrazil, ale na dorážku Jakubce už byl krátký.

„Byl to hloupý gól. Navíc po naší zahrávané standardce. Nedokázali jsme pokrýt hráče, který se dostal do brejku a soupeř z toho nakonec skóroval," zlobil se Šťastný.

„V kabině jsme si k tomu něco řekli. Udělali jsme také několik přesunů hráčů na postech, a to se hned na výkonu projevilo. Naše hra se oživila, byli jsme lepší než soupeř," prozradil kouč.

Jakoby se domácím smůla lepila na paty. Krátce na začátku druhé pětačtyřiceti­minutovky musel pro zranění střídat Vala. Hosté byli ve druhé půli aktivnější a jejich snaha byla odměněna.

Sohlich neudržel v klíčové chvíli míč a Navrátil už neměl problém trefit odkrytou branku.

„Byla to hrubá chyba gólmana, které možná předcházel faul," připustil Němčák. Protesty Troubeckých byly marné, navíc za přílišné řečnění vyfasoval Haviernik po žluté kartě rovnou červenou a musel pod sprchy.

Domácí tak více než třicet minut dohrávali v deseti. Hosté se snažili, ale jejich šance končily bez efektu. Vedení Troubek mohl podtrhnout v samotném závěru Benýšek, ale svůj únik neproměnil.

„Nakonec jsme to oslabení zvládli a zaslouženě získali důležité tři body. Hráče musím pochválit za velmi dobře odehraný první poločas a za hru v oslabení. Všichni si určitě sáhli na dno svých sil," zhodnotil střetnutí Němčák.

„Za první poločas si domácí body zasloužili, byli opravdu lepší. V tom druhém jsme byli lepší my, ale kýžený gól jsme nedali, a proto si nevezeme žádný bod," dodal Šťastný.

FK Troubky – FK Zlaté Hory 2:1 (2:0)

Branky: 34. a 44. Jakubec – 56. Navrátil.

Rozhodčí: Jelínek- Přikryl, Svozil. ŽK: 55. Ticháček, 57. R. Haviernik, 61. Jakubec, 75. Benýšek – 9. Plhák, 32. Škoda, 59. Havlena, 69. J. Brückner, 73. Karlík. ČK: 57. R. Haviernik (Troubky).

Troubky: Sohlich – Pospíšil, Vala (50. Petráš), Čevela, Nemrava – Ticháček, R. Haviernik, Němčák, Benýšek (90. Mlčoch), Baran – Jakubec. Hrající trenér: Lumír Stoklásek.

Zlaté Hory: Kamisch – Petroš, Škoda, Karlík, J. Brückner – Vasil Charalambidis, Biedrava, Plhák (89. M. Brückner), Navrátil – Havlena, Dočekal (79. Žáček). Trenér: Libor Šťastný.