Ještě lépe si vedla rezerva, která ovládla okresní přebor a postupuje o soutěž výše.

„Do kádru můžeme zapracovat i kluci z béčka, střed tabulky můžeme hrát úplně v klidu," říká želatovický kouč.

Jak jste po sezoně spokojen s výkonem týmu v krajském přeboru?
Spokojen musím být s tím, že se ta soutěž de facto zachránila, protože jsme hráli v nižších patrech. Měl jsem ale předpoklad, že budeme hrát do pátého místa. Jsem přesvědčen, že kdyby s námi Laďa Dlouhý odehrál toho víc už třeba na podzim, tak jsme někde jinde. Musíme se ale taky nachystat na to, že tady věčně nebude a odejdou i další hráči, musíme se na to připravit.

Jak tedy vidíte blízkou budoucnost mužstva?
Pořád věřím tomu, že se tady vybudoval mančaft kolem Tomáše Matušíka nebo Míši Mackovíka, vše podobné ročníky. Jsou to kluci, kteří už krajský přebor nějakou dobu hrají. Přesvědčili jsme se o tom, že toto mladé mužstvo tu soutěž může hrát. Musí se to samozřejmě doplnit dvěma zkušenějšími hráči, ale perspektivu máme. Myslím si, že se můžou zapracovat do kádru i kluci z béčka. Střed tabulky můžeme hrát úplně v klidu, to mužstvo na to má.

Nevyhnula se vám krize, kdy jste se přiblížili sestupovým patrům tabulky, čím to bylo?
Už se mi podruhé potvrdilo, že když neodehrajeme v přípravě ani jeden zápas v kompletní sestavě, tak to není ono. Pořád jsme to nějak látali, a pak se vše chystá vlastně až v průběhu sezony. Teď budu apelovat na to, aby příprava měla hlavu a patu. Když se tomu podřídím já, tak budu trvat na tom, aby se tomu podřídili i hráči.

Se samotnou kvalitou kádru jste tedy spokojen?
Aby tady udrželi hráči určitou výkonnost po celou sezonu, to tady umí tak pět nebo šest z nich. Jinak je forma kolísavá, ale s tím se potýká snad každý mančaft.

Už máte představu, v jaké sestavě půjdete do dalšího ročníku soutěže?
Vím už, kdo asi přijde. Kádr by měl jinak zůstat tak, jak je. Za to jsem bojoval. Na hostování je tady Pepa Stokláska, který má zájem pokračovat, to samé Marek Vlk i Lukáš Dlouhý. Oslovili jsme ještě další hráče, ale ty si nechám pro sebe, protože to ještě není nic hotového a zájem mají i jiné kluby.

B-tým vyhrál okresní přebor. Jak v Želatovicích funguje spolupráce mezi áčkem a béčkem?
Spolupráce funguje úplně v pohodě, protože trénujeme společně, neděláme v tom žádné rozdíly. Samozřejmě se pak musí postavit dvě jedenáctky. Áčko pak béčku hráče bere, je to samozřejmě dané různými zraněními. Pak nastává problém v tom, že béčko hrává před námi, takže kluci, kteří by pak mohli nastoupit za A-tým pak jsou vyšťavení a mají problém uhrát dvacet minut v krajském přeboru.

Vy sám za B-tým kopete, jak jste spokojen s triumfem?
Gratuluju trenérovi, klukům se povedl skvělý úspěch. Jsou tam šikovní kluci a je to dobře propojené. Je tam mládí i zkušené stáří, takže si myslím, že super (usmívá se).

Želatovice B tedy nyní budou působit v 1.B třídě, jaké budou ambice?
Kluci můžou klidně hrát střed tabulky. Není tam takový výkonnostní rozdíl. Možná u prvních asi čtyř týmů z horních pater, jinak ty týmy jsou na úrovni okresního přeboru.