Dolní Benešov figuruje na třetím místě divize E a má diametrálně odlišné starosti než Přerované. Ve středečním utkání vloženého 30. kola to ale na hřišti vypadalo úplně jinak. Jenže Viktorka potvrdila své letošní zakletí. Přestože byla lepším týmem, pálila jednu šanci za druhou a prohrála smolně 0:1.

V prvním poločase tyč a několik zahozených příležitostí, ve druhém velké šance Koutného, Chudy nebo ta Klimkova z poslední minuty. Ani jedna ovšem gólem neskončila.

„Potýkáme se s tím celou sezonu. Nemáme tady žádného střelce, o kterého bychom se mohli opřít. Ale klukům nemůžu vytknout přístup. Ale bohužel, na divizi tady má pět nebo šest hráčů, zbytek musí ukázat něco navíc ve formě bojovnosti,“ smutně hodnotil trenér Přerova Jaroslav Matějíček.

Trest přišel v 50. minutě, chvilku poté, co Viktoriáni promrhali další velkou šanci po změně stran. Haasův centr zleva přesně našel Filipa Labudu, který tak vlastně celé utkání hlavičkou rozhodl.

„Dnes se projevila herní zkušenost Benešova, který v podstatě z jedné šance po naší chybě dal jediný gól. My nejsme schopní trefit se do prázdné brány,“ kroutil hlavou Jaroslav Matějíček.

Jediným pozitivem tak mohl být návrat pravého beka Davida Hrabala do A-týmu. Zkušený obránce celou sezonu trávil z rodinných důvodů v „béčku“, nyní ale dostal možnost Přerovu pomoct opět v divizi a předvedl dobrý výkon. Vlastně jako celý tým, bez gólu to ale nejde. Udržet divizi tak bude obrovský těžké.

„Návrat byl těžký. Fyzicky je to samozřejmě náročnější soutěž. Už netrénuji tolik, ale ještě se to dá hrát. Ještě je pět kol do konce, záchrana je reálná a já ještě možná klukům pomůžu, uvidíme,“ pousmál se David Hrabal.

Viktorka bude v dalším kole divize muset zkusit urvat body na hřišti Pusté Polomi.

1. FC Viktorie Přerov – FC Dolní Benešov 0:1 (0:0)

Branka: 50. Labuda.
Rozhodčí: Ságl – Nováček, Řezníček. ŽK: Václavíček – Moc. Diváci: 73.

Přerov: Čech – D. Hrabal, Bubeník, Zimčík – Václavíček – Vajda (77. Klimek), Koller, Koutný st., Kytlica (64. Z. Dostál) – D. Chuda, Blažkovský. Trenér: Jaroslav Matějíček.

Dolní Benešov: Kolenko – Moravec, Hartmann, Juchelka, Košárek – Večerek (71. Baránek), Rubý, Haas, Moc (83. Foitzik) – Radek (80. Býma), Labuda. Trenér: Dušan Christoph.

KLÍČOVÝ MOMENT: 50. minuta – Nedáš, dostaneš. Pořekadlo opět zafungovalo. Viktorka byla blízko zaslouženému vedení, jenže přišlo rychlé přenesení hry na levou stranu, přesný centr Haase na hlavu Labudy a gól na 1:0. Další branku už diváci přes velké šance domácích neviděli.