Ve čtvrtek 23. února každopádně proběhla mimořádná členská schůze 1. FC Viktorie Přerov, na níž byl odvolán stávající výkonný výbor a zvolil se nový.

Po již dříve avizované rezignaci předsedy Petra Vojáčka tak do čela největšího přerovského fotbalového klubu usedl trenér mládeže Břetislav Holouš.

Místopředsedou se stal Vít Koplík a za členy výkonného výboru byli vybráni Richard Švehlík, Petr Vařecha a Ondřej Mrázek.

Zdá se tedy, že do nejvyšších funkcí Viktorky přichází nový a svěží vítr. Kam klub zavane, to zatím těžko říct.

Ozdravení klubu a pozitivní obraz

„Pod novým vedením chce jít 1. FC Viktorie Přerov svou vlastní cestou, jak si to na své ustavující schůzi vytyčil výkonný výbor. Prvním krokem bude zmapování hospodářské situace klubu. Po jejím zhodnocení budou přijata opatření, která, jak doufáme, povedou k ozdravení klubu a jeho pozitivnímu vnímání širokou veřejností,“ uvedl za celý nový výkonný výbor předseda Břetislav Holouš.

Pravdou je, že pověst přerovské kopané v posledních letech utrpěla velké šrámy. Zahojit je bude těžké, nicméně signál jakési změny by pro potenciální partnery mohl být nadějí pro obrat k lepšímu.

„Hned další den po svém zvolení zahájili noví zástupci klubu jednání s takřka všemi subjekty, se kterými 1. FC Viktorie Přerov spolupracuje. První ohlasy a dojmy byly vesměs pozitivní a obě strany z toho měly vždy dobrý pocit. Další schůzky a diskuze budou probíhat v následujících dnech a týdnech. Cílem těchto jednání je stabilizovat klub a zabezpečit jeho další chod,“ upřesnil v oficiálním prohlášení Břetislav Holouš.

Veřejnost nejvíc bude zajímat, jakým směrem se budou ubírat jednání s vlastníkem sportovního areálu v Sokolské ulici, přerovským Spartakem. Hlavně na této frontě muselo bývalé vedení vést až nekonečné boje.

Dostali jsme se tam vlastní vinou

Nový předseda naznačuje, že jsou pro něj zásadní dobré vztahy s naprosto všemi partnery. Tedy bez výjimky.

„Cílem 1. FC Viktorie Přerov je především čitelnost. Nemalý důraz budeme klást na co nejlepší vztahy a spolupráci se všemi partnery, jak na poli sportovním, tak i ekonomickém a společenském,“ uvedl dále Holouš a dodal, že prvořadým zájmem klubu je výchova mládeže.

Závěrem se nový předseda obrátil na širokou veřejnost a, jak sám řekl, na ty, kteří věří, že přerovský fotbal ještě není na dně.

„Do sféry nezájmu jsme se dostali vlastní vinou a jsme si toho vědomi a neskrýváme to. Pojďte s námi a pomozte nám na naší cestě. Nechceme stát jen s nataženou rukou, ale jsme to my, kteří musí především přiložit ruku k dílu a jít všem příkladem. Bez vás to ale nedokážeme. Budeme vděčni za vaši trpělivost, pomoc a všemožnou podporu,“ prohlásil za nové vedení přerovské Viktorky Břetislav Holouš.