V tabulce ovšem i tak Kojetín nadále zůstává beznadějně poslední, ukázal ale, že dokáže být více než konkurenceschopný.

„Fotbal je v tomto takový zvláštní. S týmy z elitní čtyřky hrajeme vyrovnaná utkání, ale když se podíváte na tabulku, jsme schovaní úplně vzadu. Asi to je tím, že jsme hráli více koncentrovaně a defenzivněji. S týmy, které jsou těsně před námi, jsme hráli otevřený fotbal, na což jsme doplatili," krčil rameny trenér Kojetína Marek Ševeček.

Člen „silné čtyřky" krajského přeboru ze Šternberka šel už ve 12. minutě do vedení 1:0, když se do rozhozené obrany dostal Tomáš Mudrák a zakončil přesně. Další branku ale hosté překvapivě nepřidali.

Slavoj tak dokázal v 80. minutě srovnat. Výborný balon mezi obránce dostal Richard Klimeš a poslal kulatý nesmysl za gólmana Šternberku Vytřísala.

„Ve druhém poločase jsme byli i aktivnější a mohli jsme klidně rozhodnout. Pořád nám ale ještě chybí kvalita ve vápně. I z tohoto důvodu se nám pořád nedaří udělat tříbodový zisk," řekl Ševeček.

Tentokrát z toho díky povedené penaltové loterii v poměru 4:2 pro domácí byly alespoň body dva a cenný skalp jednoho z nejlepších týmů v soutěži.

„Výkon kluky psychicky posílil. Konečně na nich byla po zápase vidět pohoda, je to pro nás důležité. Pokusíme se navázat na poslední výkony, uvidíme, jak se k tomu postavíme a taky jaký bude náš zdravotní stav," dodal závěrem kojetínský kouč.

FK Slavoj Kojetín/Kovalovice – FK Šternberk 2:1 (0:1). Pen: 4:2.

Branky: 80. Klimeš – 12. Mudrák.

Rozhodčí: Bartuněk – Konečný, Perutka. ŽK: Dočkal – D. Kuba, Mudrák. Diváci: 110.

Kojetín: Gajdoš – Večerka (59. Klimeš), Dočkal, Jura, Šafránek (73. Jarmer) – Řezáč, Kantor, Javořík, Rybovič (66. Krčmář) – Kantor, Bělaška. Trenér: Marek Ševeček.

Šternberk: Vytřísal – Bartoněk (67. Dadák), Reichl, M. Kuba, Mudrák, Zifčák, Novosad, Mikula, D. Kuba, Smrček, Hlaváček. Trenér: Jaromír Lukášek.