„Já jsem spokojený, naše hra jde pořád nahoru. V prvních zápasech jsme sice nebyli kompletní, ale hráči, kteří v těch zápasech nastupovali, teď ukazují, že také oni tu kvalitu mají. Kluci rostou, zápas jsme měli vesměs pod kontrolou. Kdyby jsme dali šest nebo sedm gólů, nikdo by se nemohl divit,“ chválil své svěřence trenér Želatovic Ondřej Mrázek.

Želatovičtí fotbalisté se s přibývajícím časem dostávali přes rychlé kombinace na jeden dotek a s pomocí centrovaných míčů do šestnáctky před brankáře Hajtmara, jenž musel několikrát hasit zaváhání svých spoluhráčů při střelách Zehnálka, Čtvrtníčka nebo Jemelky.

To hostům vycházelo až do 24. minuty, kdy se poprvé měnilo skóre. U brankové čáry se nechal diskutabilním zákrokem odzbrojit Michal Kocourek a želatovický centrovaný míč se po odrazu dostal na hranici pokutového území k nabíhajícímu Michalu Calábkovi – 1:0.

Fotbalisté Kozlovic (v pruhovaném) proti SK Hranice (2:1).
Kozlovice čtyřmi góly v první půli sestřelily poslední Petrovice



O šest minut později to bylo už 2:0, ve středu pole vybojoval míč Čtvrtníček, nahrávkou dopředu uvolnil Ladislava Dlouhého, který bez rozmýšlení nedal marně se natahujícímu gólmanovi Hajtmarovi šanci.

Nedáš – dostaneš, platilo v 62. minutě, nejprve Indra z malého vápna poslal centrovaný míč Mošonce podél domácí branky do autu, pak se Želatovice dostaly rychlou rozehrávkou do brejku a z pravé strany centrovaný balon Ondrouška rybičkou uklidil zcela volný Ladislav Dlouhý do sítě na 3:0.

Zažehnat další z několika pochybení v obranné hře hostů se nepovedlo v 74. minutě. Do centrovaného míče Matušíka se opřel Ondroušek – 4:0.

Želatovice uspokojené dostatečným náskokem polevily v koncentraci a pustily rapotínské fotbalisty v 78. minutě do ojedinělé útočné akce. Tomáš Indra zatáhl míč po levém křídle, centrem našel Zdeňka Horáka, a ten skluzem vymazal čisté skóre domácího gólmana Čecha - 4:1.

To je nejen skvělý výsledek, ale také důležitý doping pro sebevědomí před asi největším zápasem sezony. V sobotu totiž Želatovice zajíždí do Přerova k očekávanému derby. Čas zápasu by se dokonce kvůli hokejovému utkání Zubrů s Třebíčí měl posunout na 14.45 hodin.

„Půjdeme do toho s tím, že chceme hrát svou aktivní hru, nebudeme na nic čekat. Hráči už jsou nažhavení, probíhala mezi nimi spousta sázek a hecování,“ prozradil závěrem Ondřej Mrázek. Ten však o pikantní derby přijde, hlavní pracovní poměr má totiž u mládeže v Kroměříži, se kterou v té době zajíždí do Rumunska.

Ilustrační foto
Losiny doma uspěly proti Přerovu, rozhodla penalta

FC Želatovice – TJ Jiskra Rapotín 4:1 (2:0)

Branky: 30. a 62. Dlouhý, 24. Calábek, 74. Ondroušek – 79. Horák.

Rozhodčí: Sedláček - Perutka, Kopecký. ŽK: Čtvrtníček, Ondroušek – Michal Kocourek. Diváci: 94.

Želatovice: Čech – Calábek (76. R. Petráš), Němec, Lu. Dlouhý, Matušík – Zapletal, J. Jemelka (74. Tomek) – Zehnálek (69. Skopal), La. Dlouhý, T. Čtvrtníček (74. Vo. Koplík) – Mackovík (60. Ondroušek). Trenér: Ondřej Mrázek.

Rapotín: Hajtmar – B. Hudec, Strnad, Michal Kocourek, Mošonec – Maňka, Horák, Bartoník, Martin Kocourek (46. Indra), Šlesinger (70. Šafář) – Hymr. Trenér: Roman Maňka.

MILAN STRATIL, IVAN NĚMEČEK