První půli to vypadalo, jako by si domácí hráči na sebe teprve zvykali. Oskava sice možná měla mírnou územní převahu, ale do přestávky si vytvořila jen jedinou šanci, kdy Kasal z voleje mířil nad.

Hosté naopak z ojedinělého brejku šli ve 20. minutě do vedení, když akci Želatovic zakončoval Koplík.

Další nepříjemnost potkala celek Jiskry o chvíli později, kdy musel pro zranění předního stehenního svalu odstoupit ze hry Strnad.

„Od přípravy jsme nastoupili poprvé kompletní a ze začátku to nebylo ono, ale ve druhém dějství se kluci dokázali semknout a postupně jsme začali stupňovat svou převahu," prozradil trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.

Jenže… domácí sice dlouho měli navrch, ale dva nebezpečné brejky se nejprve zrodily na straně hostů. Teprve v 70. minutě se domácí dočkali kýženého vyrovnání, kdy Plachý našel Mičundu, jenž vyrovnal na 1:1.

Otočení výsledku následně zařídily „mladé pušky" a zároveň čerstvé posily Oskavy, pokaždé po akcích Knopa.

Ten nejprve vybídl v 80. minutě ke skórování Gazdíka a o chvíli později připravil i trefu pro Müllera, který pohodlně dopravil balon do odkryté branky.

„Kromě vítězství mě velmi potěšil i výkon našich mladých hráčů, který může být příslibem do dalších bojů. Hodně jsme omladili, ale myslím si, že tento celek má možnosti k tomu, aby i letos hrál v horní polovině tabulky," dodal po premiérové výhře Květoslav Pospíšil.

„Bohužel k zápasu jsme odcestovali jen s osmi fotbalisty základního kádru, což se v zápase dost projevilo. Máme nějaké marody, někteří mají ještě dovolenou a tak museli nastoupit i kluci z béčka, ale tím zase nechci snižovat jejich výkon," prozradil trenér Želatovic Pavel Hošek.

„Těžko mužstvu něco vyčítat, všichni zápas odbojovali, ale postupně jsme odešli fyzicky a dostávali jsme se pod tlak. Kdybychom možná šli do dvoubrankového náskoku, asi bychom to nějak dotáhli, ale měli jsme i smůlu, když jsme nedali pár dobrých šancí. Teď nám nezbývá nic jiného, než tento nezdar odčinit v následujícím domácím zápase," doplnil želatovický kouč.

Jiskra Oskava – FC Želatovice 3:1 (0:1)

Branky: 70. Mičunda, 80. Gazdík, 83. Müller – 20. Koplík.
Oskava: Studený – Müller, Erneker, Plachý, Strnad (30. Svačina) – Kasal (80. Kaler), Knop, Kuba, Obíral – Gazdík, Mičunda.
Želatovice: Čech – Koplík, Venský, P. Němec, Baďura (77. Jakub Jemelka) – Klein, Jiří Jemelka, Lecián, Matušík, Smékal – Chuda.