První půle příliš fotbalové radosti nenabídla. Kozlovičtí se snažili o útočnou aktivitu, ale ve finále jim chyběla potřebná přesnost. Vše podstatné se událo ve druhém poločase. Po Kaďorkově příležitosti, která skončila nad břevnem Urbánkovy branky, se přece jen domácí dočkali. Nedůslednost obrany Kralic potrestal k radosti přítomných diváků v 54. minutě Pola.

Hosté se snažili o kontr, ale jejich snaha ztroskotávala buď na obraně soupeře, nebo v tom lepším případě na brankáři Mánkovi. Kozlovice zasadily druhý úder v 73. minutě. Defenziva hostů se nedohodla s brankářem Urbánkem a číhající Kaďorek neměl problém zamířit do opuštěné branky – 2:0.

Kraličtí se posléze více tlačili do zakončení a dočkali se také odměny. Po závaru korunoval snahu hostů gólem z bezprostřední blízkosti střídající Petržela. Více už celek z prostějovského regionu nestihl. Tři body tak zůstaly v Kozlovicích.

„Už bylo na čase, abychom vyhráli. Předvedli jsme dobrý výkon. Ve druhém poločase jsme i díky střídání začali hrát ofenzivněji, přitlačili soupeře a bylo jen otázkou času, kdy skórujeme. To se nám posléze také podařilo. Škoda jen toho zbytečného gólu, který vznikl po naší hrubé chybě," uvedl po utkání Tomáš Martinek, trenér FK Kozlovice.

„Bylo to vyrovnané utkání až do samotného závěru. Rozhodly individuální chyby. Kozlovice ty naše potrestaly, my bohužel využili jen jejich jedno zaváhání. Chtěl jsem, abychom hráli útočně, vytvořili jsme si i řadu šancí, ale to potřebné štěstí při nás nestálo," řekl Petr Gottwald, kouč FC Kralice.

FK Kozlovice – FC Kralice 2:1 (0:0)

Branky: 54. Pola, 73. Kaďorek – 78. Petržela.

Rozhodčí: Kopecký – Kašpar, Pospíšil. ŽK: Neoral. Diváků: 100.

Kozlovice: Mánek – Střelec, Mar. Král, Mich. Král, Srovnal (46. Petráš) – L. Dohnal (81. Zezula), Tomčík, Pola, Heger – Kaďorek, J. Dohnal (90. Stokláska). Trenér: Tomáš Martinek.

Kralice: Urbánek – Neoral, Martinka, Kocourek, Vitásek – Valtr (71. Petržela), Dočkal, Petrásek, Cibulka – Lehký, Vybíhal (86. Chvojka). Trenér: Petr Gottwald.

Už v neděli mohou Kozlovice znovu navýšit své bodové konto. Od 15 hodin na svém hřišti hostí Zlaté Hory.