V první půli skórovali pouze domácí přes pravou stranu kozlovické obrany. Stav 0:1 však pro divizní tým z Přerovska nevyzníval nikterak zle.

„Soustředili jsme se na defenzivu, hrát proti třetí lize otevřený fotbal, to by asi byla naše smrt. V první půlce nám to celkem vycházelo, je pravda, že soupeři se nedařila koncovka. My jsme si ale taky vypracovali dvě dobré šance, soupeř měl asi čtyři. Jejich levý záložník byl velice šikovný a zařídil Vyškovu poločasové vedení 1:0," řekl k první půli trenér Kozlovic Roman Matějka.

Po změně stran vystřídal Vyškov asi polovinu základní jedenáctky, což se zákonitě muselo projevit po kondiční stránce. Svěřenci trenéra Matějky už nestíhali čerstvé síly Vyškovských tak dobře pokrývat. Ti tak mohli zvýšit na 2:0. Odpověď však přišla čtvrt hodiny před koncem utkání. Radek Janoštík snížil na 1:2.

„S takovým výsledkem bychom samozřejmě byli spokojenější, poslední gól padl asi čtyři minutky před koncem, kdy jsme si opět nepohlídali po autovém vhazování jednoduchou herní situaci," přiznal Matějka.

Přesto nehodnotil čtvrtý duel přípravy negativně. „Kluci předvedli bojovný výkon s nasazením, nemůžu jim vytknout, že by nechtěli, naopak. Řekl bych, že se dost vyždímali. Fotbalovost možná vázne, ale hráli jsme proti šestému týmu třetí ligy," připomněl nový lodivod Kozlovic.

Další zápas zimní přípravy odehrají kozlovičtí fotbalisté v sobotu v 11 hodin v Chropyni proti Želatovicím.

MFK Vyškov – FK Kozlovice 3:1 (1:0)

Branka Kozlovic: 75. Janoštík.

Kozlovice: Urbánek – Petráš, Střelec, Michal Král, Heger – Kaďorek, Tomčík, Hable, Přikryl, Koutný – Suchánek. Střídali: Dohnal, Janoštík. Trenér: Roman Matějka.