„Za tu dobu, co jsem v Kozlovicích, jsem poprvé takto zklamaný z výsledku. Regulérně jsme se porazili sami, popravili jsme se,“ přiznal kozlovický trenér Tomáš Bureš.

Do sobotního zápasu přitom jeho tým vstoupil dobře. Velké šance ale zůstaly nevyužity a ve 12. minutě přišla první pohroma, trefil se Hanusek. Pak postupně zase převzali iniciativu hosté, avšak bez gólového efektu.  

„K soupeři máme samozřejmě nějakou úctu, ale stačilo mu k výhře strašně málo. Od nějaké dvacáté minuty jsme byli na hřišti jenom my. Hráli jsme velice dobře, ale nejsme schopni to přetavit v góly. Petrovice normálně sotva lezly,“ popisoval Tomáš Bureš.

Fotbalisté Kozlovic. Ilustrační foto
Kozlovice vezou bod z Rýmařova po parádním závěru

Po změně stran ovšem přišla další studená sprcha pro Kozly. Klimas vystřelil Petrovicím dvoubrankové vedení.

„Dostali jsme dva góly jako někde v žácích. Rarita. Pak jsme navíc vždy byli asi deset minut ze hry. Potom si zase vytvoříme obrovské šance, ale gól z nich nedáme,“ kroutil hlavou kouč Kozlovic.

Za zmínku stojí bezpochyby výkon domácího brankáře Mrozka. Příjemný tak byl alespoň návrat kozlovického špílmachra Martina Schlehra. Ten chyběl celou sezonu, nyní se konečně dostal ve druhém poločase do hry.

„Ve finále musím říct, že to je jediné pozitivum zápasu. Že se vrátil a je zdravotně v pořádku. Určitě nám ještě pomůže. Pokud bude dobře trénovat, stane se zase důležitým hráčem,“ věří Tomáš Bureš.

Kozlovice v neděli od 15.30 hodin čeká další duel před domácími fanoušky. A po derby s Přerovem to bude opět atraktivní podívaná. Do vísky zavítá lídr soutěže z Valašského Meziříčí.

TJ Lokomotiva Petrovice – FK Kozlovice 2:0 (1:0)

Branky: 12. Hanusek, 52. Klimas.

Rozhodčí: Šafrán – Broskevič, Šamárek. ŽK: Urban, Leibl, J. Hoffmann – Schlehr. Diváci: 150.

Petrovice: Mrozek – Gill, Moskál, Siekiera (62. Klein), Puškáč, Urban (70. Paduch), Bajzáth, Leibl, J. Hoffmann, Klimas, Hanusek (81. Kondziolka). Trenér: Jiří Kuljovský.

Kozlovice: Konečný – Zach, Martin Král, Tomčík, Heger (63. Přikryl) – Kaďorek, Dostál, Makowski (52. Schlehr), Kyselák – Vogl, Galetka (80. Petráš). Trenéři: Tomáš Bureš, Ivo Zbožínek.