„Nechci ještě být konkrétní k tomu, kdo bude nebo nebude. Někdo je ještě v jednání. Kádr se začne krystalizovat až na konci července,“ řekl Roman Matějka.

Na pátečním úvodním tréninku ještě chyběli hráči, kteří se na začátku července zúčastnili amatérského mistrovství Evropy v Turecku. Jsou to Lukáš Kaďorek, Ondřej Kyselák a Martin Schlehr. Poslední jmenovaný se nejspíš na turnaji UEFA Regions‘ Cup tak zalíbil, že přípravu začal ve třetiligovém Prostějově.

Pro Kyseláka s Kaďorkem se ovšem taktéž jednalo o zážitek na celý život. „Bydleli jsme v pětihvězdičkovém hotelu, měli jsme pro sebe celé patro, zpřístupněný bazén, saunu, prostě všechno. Bylo to super,“ netajil se nejlepší střelec loňské sezony Lukáš Kaďorek. „Velká zkušenost, užili jsme si to. Měli jsme i dobrou partu, budeme na to dlouho vzpomínat,“ doplnil Ondřej Kyselák.

Výsledkově sice český tým, který reprezentoval úspěšný výběr Olomouckého kraje, ve skupině všechny zápasy prohrál, konkurence ale byla veliká. Kozlovičtí borci už se ale nyní soustředí na dril v klubu. A celý tým ještě čeká pořádná dřina.

„Budeme trénovat čtyřikrát týdně plus zápas, pokud budou dva zápasy, tak jen třikrát týdně. Přípravu nedělám tak, že bychom se napřed soustředili na fyzickou kondici a později na hru. Uznávám, když se to dělá smíšeně. Fyzičku děláme celý rok, ta nejde vysadit. Hráči budou teď hodně vytíženi,“ prozradil Roman Matějka.

První přípravný duel sehrály Kozlovice už ve středu na hřišti Ústí. Poté si to rozdají ještě v neděli v pohárovém klání v předkole MOL Cupu na hřišti Hranic. Následovat bude pochopitelně další porce přáteláků. Tak aby tým splnil očekávání, která pro příští ročník nejsou nejnižší.

„Vedení chce být v první pětce, já bych chtěl ještě výš a možná se rval o nejvyšší příčky. Ale je to alchymie,“ usmál se závěrem kozlovický kouč.

Utkání Kozlovic během přípravy:
16. 7. Hranice – Kozlovice (MOL Cup)
26. 7. Kroměříž – Kozlovice
29. 7. Uherský Brod – Kozlovice
6. 8. Kozlovice – Frýdlant n. O. (divize)
*jedná se o předběžný plán