„Soupeř hrál přesně tak, jak jsem kluky upozorňoval. Stáhli se do defenzivy a spoléhali na brejky. Bohužel pro nás jim to vycházelo," řekl k průběhu utkání Roman Matějka, trenér Kojetína.

Bylo to tak. Hosté prakticky udeřili bez výraznějšího tlaku. Po osmi minutách hry se prosadil z úhlu nepokrytý Novotný. Když navíc korunoval brejk Pospíšil, tak akcie domácího týmu výrazně klesly.

Slavoj se však nevzdal a postupně přebíral aktivitu. „Na domácích bylo vidět, že chtějí hrát. Záměrně jsme se stáhli, abychom jim nedali příliš prostoru. Škoda, že neproměnil svou šanci ještě Skoumal. Za stavu 3:0 by nejspíš už mohlo být rozhodnuto," kalkuloval Michal Barčík, kouč Hněvotína.

Domácí se však za svou snahu dočkali do přestávky snížení. Gól naděje zařídil Axamit.

Ve druhé půli se tlak Kojetína stupňoval. Hosté hráli obdobně jako v první půli a spíše jen vyčkávali na možnost brejku. Domácí trenéři v závěru stáhli hru na tři obránce a do hry šel třetí útočník Jarmer. Vyrovnání nakonec zařídil obránce Dočkal, ale nikdo další už na něj nenavázal, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

„Jsem rád, že nás přišlo podpořit tolik fanoušků. Škoda, že jsme nevyhráli. Pořád jsem věřil, že ještě dáme ten třetí gól a zvítězíme, bohužel to nevyšlo. Hráli jsme prakticky do zdi, určitě to nebyla pěkná podívaná. Chtěli jsme tři body a máme jen jeden," mrzelo lodivoda domácího týmu.

Spokojeností neoplýval ani kouč Hněvotína. „Tak před zápasem bychom bod brali, ale vzhledem k vývoji zápasu je zisk bodu ztrátou. Dostali jsme dvě laciné branky, zbytečně. Je to škoda," pověděl.

FK Slavoj Kojetín/Kovalovice – FC Hněvotín 2:2 (1:2)

Branky: 45. Axamit, 84. Dočkal – 8. Novotný, 20. Pospíšil.

Rozhodčí: Přikryl – Kašpar, Křepský.

Kojetín/Kovalovice: Gajdoš – Panák, Dočkal, Z. Polách, Panák (70. Jarmer) – Z. Matějka, Kantor, Axamit, Lízal – Řezáč – Krčmář. Trenéři: Roman Matějka a Radek Tomšic.

Hněvotín: Běhalík – Láner, Šulc, Švajda (75. Holčapek), Novák – Kryl (22. Kvapil), Duda (82. Žouželka), Schinneck, Skoumal, Pospíšil – Novotný. Trenér: Michal Barčík.