„Nehráli jsme špatně už v Havířově, ale tam jsme neproměnili šance. Je to výborný výsledek pro sebevědomí mužstva,“ liboval si staronový trenér Kozlů Kamil Štěpaník.

Společně s Romanem Matějkou po odchodu Tomáše Bureše a Ivo Zbožínka dali do kupy tým, který se opíral o tradiční kozlovické opory. Tou ofenzivně největší byl i v neděli Lukáš Kaďorek.

Fotbalovou lahůdku si pro 260 fanoušků přichystal už v desáté minutě. Jeho rohový kop z levé strany krásně zaplachtil do vzdálenější šibenice. A vypadalo to na záměr, Opava totiž do brány postavila na brankáře maličkého dorostence Tomáše Moslera.

Jinak ale Slezané přijeli posíleni o dva hráče z A-týmu. Kapitánem byl stoper František Metelka, levý kraj obrany brousil Tomáš Čelůstka. Jenže ještě před koncem první půle utrpěl Metelka krvavé zranění nosu a musel ze hřiště. To byl jeden z klíčových momentů. „Metelka je zkušený fotbalista, po jeho odchodu nebyla organizace opavské obrany na takové úrovni,“ přikyvoval Kamil Štěpaník.

Před změnou stran se šlo nicméně do šaten za stavu 1:1. Druhý pěkný fotbalový moment chvilku po Kaďorkově gólu předvedl také Patrik Strnad. Proti jeho krásné střele nemohl kozlovický brankář Konečný dělat vůbec nic.

PENALTA, VYLOUČENÍ A GÓLOVÉ HODY

Domácí však měli více ze hry. Do velkých šancí se několikrát dostal útočník Galetka, avšak neuspěl. Nejdůležitější okamžik zápasu se tak odehrál v 58. minutě. Byl to právě Adam Galetka, jehož ve vápně zezadu srazil Vojtěch Berger, za zákrok navíc viděl druhou žlutou kartu. Penaltu pak zkušeně proměnil Kaďorek.

Od té doby bylo na hřišti jedno mužstvo. Postupně se trefili ještě Štěpán Přikryl, Jakub Šolín, střídající Jan Vogl a podruhé Přikryl. A byly to krásné rychlé akce, diváci si kromě krásného počasí užívali po delší době takto povedené vystoupení Kozlovic v divizi.

„Když mě vedení oslovilo, tak jsem věděl, že Kozlovice chtěly hrát do pátého nebo šestého místa. Díky tomuto vysokému vítězství jsme se posunuli právě na to šesté místo. Takto bychom chtěli skončit, co nejvýše,“ uzavřel Kamil Štěpaník.

FK Kozlovice – SFC Opava B 6:1 (1:1)

Branky: 10. a 59. z pen. Kaďorek, 74. a 87. Přikryl, 75. Šolín, 84. Vogl – 14. Strnad.
Rozhodčí: Kotala – Duda, Broskevič. ŽK: Strnad (Opava). ČK: 58. Berger (po 2. ŽK). Diváci: 260.

Kozlovice: Konečný – Petráš (77. Zach), M. Dostál, Tomčík, Michal Král – Kaďorek, Schlehr, Šolín (83. Makowski), Kyselák (81. Vogl) – Přikryl, Galetka. Trenéři: Roman Matějka, Kamil Štěpaník.

Opava: Mosler – Vitoul, Farský, Metelka (44. Fusek), T. Čelůstka – Večerek, Strnad, Berger, Adamovský – Helebrand (34. Uvíra), Litwiak (72. Rychnovský). Trenér: Lubomír Hrabina.

KLÍČOVÝ MOMENT: 58. minuta – Kozlovický Adam Galetka se dostává do vápna, hostující Vojtěch Berger jej zezadu zatáhne. Nejen, že je nařízena penalta, díky níž Kaďorek s přehledem pošle svůj tým do vedení 2:1, opavský záložník je po druhé žluté kartě vyloučen a hra Slezanů se sesype jako domeček z karet.