Za ideálního fotbalového počasí se odehrálo pro oba celky klíčové střetnutí. První půle byla z obou stran čekáním na šanci. Hosté byli vyjma jednoho brejku prakticky neškodní. Případné náznaky šancí si ukončili sami chybným řešením finální fáze.

„Nedotáhneme to do konečné fáze, to je celý náš problém," uvedl nespokojený Michal Barčík, lodivod Hněvotína.

„Kluky jsem upozorňoval, že musíme hrát hlavně po lajnách. Soupeř na těchto pozicích má slabiny a toho jsme chtěli využít," prozradil taktický záměr Pavel Hošek, trenér Želatovic. V poločase vedla jeho družina zásluhou trefy Dlouhého 1:0.

Ve druhé půli byli domácí podstatně aktivnějším týmem a bylo jen otázkou času, kdy svou snahu okoření druhým vstřeleným gólem. Ten přišel po hodině hry. Na Jemelkův zahrávaný roh si nejvýše vyskočil aktivní Koplík a podruhé rozradostnil místní příznivce.

Fanklub Hněvotína neustále hnal své oblíbence kupředu, ale těm se nevedlo. Třetí gól měl na kopačce Dlouhý, avšak jeho pokus z úhlu levou tyč Běhalíkovy branky minul. Třetí a poslední gól střetnutí obstaral Liška.

„To, co jsme nezvládli v Kozlovicích jsme nyní zvládli na sto procent. Hráli jsme u sebe, kompaktně a všichni hráči byli v pohybu. Snažili jsme se to hrát jednoduše a vyšlo to. Jsem maximálně spokojený," potvrdil domácí kouč Hošek.

„Za celý zápas jsme měli snad jen dvě střely na branku. Po druhém inkasovaném gólu to jakoby na kluky už dosedlo. Nedokážu si vysvětlit to, že když vystřídám dva hráče, tak v naší hře nastane úplný chaos. Je to pro nás už třetí zápas bez bodů. Když nedáme branky, tak těžko můžeme myslet na úspěch. Musí se něco změnit," doplnil hostující trenér Barčík.

FC Želatovice – FC Hněvotín 3:0 (1:0)

Branky: 29. Dlouhý, 59. Koplík, 81. Liška.

Rozhodčí: Silný – Hodaň, Zavřel. ŽK: Zehnálek, Koplík, Jemelka, Dlouhý – Šulc. Diváků: 200.

Želatovice: Bělík – Koplík, Němec, Zehnálek, Matušík (89. Herman) – Fabián (74. Calábek), Liška, Jemelka, Kovařík, Dlouhý – Mackovík (85. Bouchalík). Trenér: Pavel Hošek.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil (55. Kryl), Šulc, Švajda, Láner – Pospíšil, Duda, Skoumal (71. Skoumal), Kvapil (79. Holčapek) – Novák, Novotný. Trenér: Michal Barčík.