„Měli jsme problémy se sestavou, protože z ní před zápasem vypadl Ondřej Kalvoda. Navíc Pavel Krejčíř bral týden antibiotika a ležel, Ondřej Václavíček měl nohu v ortéze a tři dny chodil o berlích a David Hrabal laboroval s kotníkem. Do poslední chvíli jsme tedy nevěděli, jak nastoupíme,“ poznamenal přerovský kouč Leoš Kalvoda k předzápasovým komplikacím.

Jeho tým nezačal dobře, když v první čtvrthodině pustil Dostu do dvou slibných šancí. Nejdříve v 8. minutě dostal Sedláček míč do ulice a zakončoval ve skluzu a o chvíli později po centru zleva se objevil sám před brankou Šíma, ale ani on nebyl úspěšný. Mohl za to domácí gólman Petar Aleksijevič, který zlikvidoval obě šance soupeře a v úvodu zápasu tak svůj tým výrazně podržel.

Pazderovy gólové chvilky

Poté se začal osmělovat i Přerov a hned z první vážnější šance udeřil. Hrabal z pravé strany perfektně odcentroval do vápna, u míče byl první Pazdera, jenž brankáři Slaninovi nedal šanci.

Tentýž hráč se podepsal také pod druhou gólovou radost domácích. O jedenáct minut později po rychlém brejku Zachar oslovil Pazderu a ten přehodil vyběhnuvšího Slaninu. Míč se ještě otřel o tyč a skončil v síti. Krásný fotbalový moment!

Přestože na držení míče by Bystrc v utkání zřejmě zvítězil, efektivnost v zakončení měl nulovou. Navíc nebyl zrovna nejjistější v obraně, což Přerov trestal.

Nejdříve Zachar po hodině hry z velkého vápna trefil tyč, ovšem v 70. minutě si vše vynahradil. Minimálně poloviční zásluhu na třetím úspěchu domácích má vystřídavší záložník Zaoral, který napadal protihráče tak důsledně, že ten v tísni poslal míč na vlastní velké vápno, kde se jej zmocnil Zachar, pro kterého už nebyl problém rozvlnit síť.

Přerov v závěrečných dvaceti minutách utkání kontroloval a dovedl je k zaslouženému a důležitému vítězství 3:0, které by mohlo hráče 1.FC Viktorie Přerov ještě více nakopnout v záchranářských bojích.

„Bystrc má ambice na postup, zatímco my se krčíme na konci tabulky, a proto nám šlo o hodně. Do utkání jsme však nastoupili až zbytečně nervózně. Ze začátku nám to vzadu trošku skřípalo. Bystrc měl dvě šance, při kterých nás podržel gólman Aleksijevič. Bylo velice důležité, že jsme neinkasovali, utkání by se totiž zřejmě vyvíjelo jinak,“ pověděl trenér domácích Leoš Kalvoda.

„Když už jsme vedli o dvě, tři branky, tak bylo vidět, že kluci fotbal hrát umějí. Dali jsme tři pěkné góly a jednu tyčku. Všechny branky padly ze hry, což je velké plus. Navíc jsme neinkasovali, čehož si cením. Kluci utkání zvládli a já jim za to musím poděkovat,“ dodal.

1.FC VIKTORIE PŘEROV – FC DOSTA BYSTRC-KNÍNIČKY 3:0 (2:0)

Branky: 27., 38. Pazdera, 70. Zachar.

Rozhodčí: Batík – Gloser, Částečka. ŽK: Krejčíř – Šíma, Jirásek, Fousek, Kratochvíl. Diváci: 230.

1.FC Viktorie Přerov: Aleksijevič – Hrabal, Hýbner, Václavíček, Nevřala – Řihák, Čižmar – Šolín (64. Zaoral), Pazdera (72. Mika), Krejčíř – Zachar (81. Zezula). Trenér: Leoš Kalvoda.

FC Dosta Bystrc-Kníničky: Slanina (46. Kukleta) – Smékal, Janíček, Jirásek, Kaňa – Kratochvíl, Šíma, Břežný, Křivánek (68. Fousek), Dolina – Sedláček (42. Veselý). Trenér: Roman Kotol.

Přerovští fotbalisté zaznamenali teprve své třetí vítězství v tomto ročníku, které však naznačilo, že záchranu soutěže berou se vší vážností. O další body budou bojovat v neděli na trávníku čtvrtých Tasovic.