Jarní premiéru si nově složený tým pod vedením zkušeného kouče Leoše Kalvody odbyl v sobotu v Napajedlích. Na trávníku třetího týmu soutěže ovšem nebodoval.

FS NAPAJEDLA – 1.FC VIKTORIE PŘEROV 4:1 (3:0)

Domácí měli naprosto skvělý vstup do utkání, když po půlhodině hry vedli už 3:0. Ke třem bodů je hned po deseti minutách hry nasměroval Vrága.

Přerov si největší příležitost vypracoval o sedm minut později. Nevřala se uvolnil na levé straně a ideálně naservíroval míč do vápna nabíhajícímu Šolínovi, jehož střelu dokázal gólman Krajča instinktivně vyrazit.

Co se nepodařilo na jedné straně, povedlo se na druhé. Přerov neubránil dvě standardní situace a Sklenář ve 24. a Kučera ve 30. minutě upravili stav na zmiňovaných 3:0.

„Tak se mi zdálo, že někteří hráči si uvědomili až po půl hodině, že už se hraje mistrovské utkání a není to žádná sranda. I když jsme hráče upozorňovali, že už to bude úplně jinačí fotbal než v přípravě, tak přesto prvních třicet minut, když to řeknu, prochrápali,“ zlobil se přerovský trenér Leoš Kalvoda.

Korigovat výsledek na straně 1.FCV mohli ještě Zachar a Krejčíř, ale oba v zakončení selhali. Napajedla tak měla v poločase luxusní náskok tří branek.

Krátce po příchodu z kabin vykřesal pro hosty jiskřičku naděje Zachar, který po centru Nevřaly nadvakrát dostal míč do sítě – 3:1. Přerov se touto trefou dostal zpět do hry a následující čtvrthodinu byl lepším týmem.

Zhruba od 65. minuty se už ale o slovo pět přihlásili přesnější domácí fotbalisté a utkání dotáhli k jasnému vítězství. Navíc v samotném závěru přerovský gólman Aleksijevič podcenil střelu z větší vzdálenosti a Napajedla tak upravila výsledek na konečných 4:1.

„Soupeř si ze hry nevypracoval jedinou šanci, všechny jeho pokusy jsme eliminovali. Hrozil ovšem ze standardních situací, a to pořádně. Dostali jsme z nich hned tři góly. I když jsme se na to nějakým způsobem připravovali, tak se nejde nachystat úplně na všechno a hráči musí pružně reagovat na vzniklou situaci na trávníku, což se nám nepodařilo,“ dodal k utkání přerovský kouč.

Fotbalisté Přerova po 17. kole zůstávají na posledním místě, navíc se jim jejich soupeři zase o něco vzdálili.

„Nyní máme doma Dostu Bystr, jež na svém hřišti hodně překvapivě prohrála 0:1 s předposledními Bohuňovicemi, které nám tím pádem ještě více odskočily. U nás bude chtít určitě bodovat a my jí v tom musíme zabránit,“ sdělil Leoš Kalvoda.

Utkání Přerova s Dostou Bystrc-Kníničky začíná v sobotu od 15.30 hodin na stadionu Spartaku Přerov.

Branky: 10. Vrága, 24. Sklenář, 30. Kučera, 90. Semela – 49. Zachar.

Rozhodčí: Polák – Linhart, Bartoň. ŽK: Sklenář – Kalvoda, Nevřala. Diváků: 200.

FS Napajedla: Krajča – Bejtkovský, Zavadil, Vrága, Žáček (85. Plachý) – Vlček, Semela, Sklenář, Huťka – Kučera (88. Havránek), Večeřa (80. Dufka). Trenér: Martin Onda.

1.FC Viktorie Přerov: Aleksijevič – Hrabal (18. Čižmar, 62. Mika), Kalvoda, Václavíček, Nevřala – Hýbner, Řihák – Šolín (75. Zaoral), Pazdera, Krejčíř – Zachar. Trenér: Leoš Kalvoda.