„V prvním poločase jsme zase nehráli tak dobře, jak jsme si řekli. Měli jsme tam několik standardek, ze kterých jsme mohli dát gól. Ale rozhodčí pískl proti nám hodně přísnou penaltu. Nerad si stěžuju, ale tentokrát jsem se zase vytočil. Podobných situací bylo pak na druhé straně hodně a nepískl to. Byl to mladý rozhodčí z Přerova, což také nechápu, jak může pískat Kozlovice," podivoval se trenér Olomoučanů Karel Trnečka.

Po zákroku Režného na Kyseláka měli hosté výhodu pokutového kopu, kterou v 19. minutě využil záložník Lukáš Kaďorek. Asistent kozlovického kouče Tomáš Bureš se do spekulací pouštět nechtěl.

„K penaltě nemůžu nic říct, od našich laviček to bylo přes celé hřiště. Rozhodčí ji pískl, takže byla," konstatoval bývalý ligový brankář. Domácí mohli odpovědět po rohu Šuby, ale Kozlovická obrana zachránila situaci na brankové čáře.

Kozlovice vstřelily druhý gól

Ve druhém poločase pokračovali Novosadští v aktivním a bojovném výkonu, jenže z druhé branky se radovaly Kozlovice. Po centru z pravé strany zvyšoval půl hodiny před koncem Ondřej Kyselák. Domácí se však nevzdávali.

„Přeskupil jsem to, hráli jsme na tři obránce a dva útočníky. Vytvořili jsme si velký tlak, soupeř se dostával za půlku jen sporadicky. Schlimbach byl tentokrát sám před brankou i ve druhém poločase a nedal. Byl z toho sám špatný po zápase," prozradil Karel Trnečka.

Změna taktiky se vyplatila, kapitán Sadů Miroslav Navrátil hlavou upravil skóre na 1:2. Víc už ale olomoucký celek nestihl a pozitivněji mohl zápas hodnotit hostující asistent Tomáš Bureš.

„První poločas byl vyrovnaný i na gólové šance. Ve druhém poločase jsme šli do vedení 2:0, ale Nové Sady snížily a potom diktovaly tempo. Musím říct, že jsme měli v závěru obrovské štěstí, že soupeř nevyrovnal," objektivně uznal Bureš.

Bureš našel rezervy

Vítězné šňůře domácích však nepřikládal žádný význam. „Věděli jsme, že mají sérii, ale za dobu v divizi jsem poznal, že v této soutěži může každý porazit každého. Takže ta série nehrála vůbec žádnou roli," řekl zkušený fotbalista. Při ohlédnutí za celým podzimem Kozlovic našel Bureš rezervy.

„Konec dobrý, všechno dobré. Ale myslím, že jsme daleko víc bodů poztráceli, než získali. Hlavně doma to mělo být lepší. Doma jsme čtyřikrát prohráli a to je strašně moc. Na to, kolik chodí do Kozlovic lidí na fotbal, jsme je moc nepotěšili," zklamaně glosoval půlsezonu muž z lavičky Kozlovic.

I přes porážku nakonec šířil kouč Nových Sadů mezi hráče pochvalná slova.

„Kluky musím pochválit, že předtím pět zápasů vyhráli. Z toho srabu jsme se dostali a posunuli jsme se do středu tabulky. Dostali jsme se z nejhoršího, jsou i takové zápasy jako proti Kozlovicím. Chybělo nám trochu fotbalového štěstí a soupeř z ničeho dal dva góly. Na to se ale nikdo neptá, takže jsem to těžko trávil," zakončil své hodnocení Karel Trnečka.

FK Nové Sady – FK Kozlovice 1:2 (0:1)

Branky: 77. Navrátil – 19. Kaďorek z pen., 64. Kyselák. Rozhodčí: Pospíšil – Kulička, Hahnák. ŽK: Navrátil, Režný, Šuba, Škoda, Kryl – Kyselák, Kaďorek, Tomčík. Diváků: 85.

Nové Sady: Kalina – Kopp, Navrátil, Samek, Šuba – Andreev (60. Alexa), Škoda – Režný, Kryl (82. Brhel), Dvorský – Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.

Kozlovice: Konečný – Sikora, Král Martin, Tomčík, Heger – Dostál – Kaďorek, Hrušák (90. Král Michal), Matocha, Kyselák (75. Žůrek) – Přikryl (89. Dlouhý L.). Trenér: Roman Matějka.