S konečným desátým místem tak Viktoriáni spokojeni nejsou.

„Po podzimu to vypadalo, že budeme hrát v horních patrech tabulky, i příprava byla velmi slušná. Ale vstup do jarní části se nám vůbec nepovedl," rekapituloval jaro kapitán týmu Ondřej Václavíček a dodává, že parta v kabině byla skvělá, na hřišti už ale Viktorka podle něj jako tým nehrála.

Kouč Aleksijevič se snažil tým vrátit do podzimní pohody, výsledkově to však bylo špatné. Důvěru hráčů však srbský trenér stále měl.

„Nevím, jak se na to dívají ostatní, ale myslím si, že byla škoda skončit pět kol před koncem. Mohl to s námi dokončit, ale určitě se na něj nezlobím. Několikrát řekl, že mužstvu nemá co dát a bral všechny prohry na sebe. Dovolím si říct, že jsme velcí přátelé, chybí mi i jako člověk, ale takový je fotbal," prozradil Václavíček.

Příčiny nezdaru hledá kapitán Přerova spíše u sebe a svých spoluhráčů.

„Petar nám dal nový systém hry, který nás po podzimu dostal vysoko. Bohužel přišel propad, což ale nebyla jeho chyba, na hřišti jsou hráči, ne trenér," má jasno pilíř zadních řad Viktorie.

Aleksijeviče nahradil trenér s bohatými zkušenostmi Jaroslav Matějíček. Ten vedl dlouhých deset let otrokovickou Viktorii, poté se na tři roky stěhoval do Vsetína. Nyní jej čeká práce v Přerově.

„Přišel těsně před koncem soutěže, která byla špatně rozehraná. Zkusil změnit systém hry. Těžko teď říct, co přijde během letní přípravy," řekl závěrem Ondřej Václavíček.