„V prvním poločase jsme měli tři obrovské tutovky, soupeř tam sice nastřelil tyč, ale to, že jsme neproměnili šance z první půle, dnes rozhodlo zápas," měl po utkání jasno kouč Kozlovic Roman Matějka.

Oba týmy se v úvodu utkání spíše oťukávaly, první vzrušení přišlo až po deseti minutách. Zkušený Tomáš Bureš v brance domácích si však nebezpečnou střelu po zemi v podání Prášila pohlídal.

Hned vzápětí se na druhé straně přihlásili o slovo kozli, Kaďorkův centr na Galetku sice byl nebezpečný, útočníka ale v ideální pozici nakonec nenašel.

Obrovskou šanci spálil mladý kroměřížský útočník ve službách Kozlovic v 18. minutě. Libor Žůrek mu poslal dlouhý míč za obranu, Galetka si ale s vyběhnutým gólmanem Bystřice Trávníčkem neporadil, spíše se jej zalekl a míč poslal vedle branky.

Od té doby byla aktivita v první půli na straně domácích, ani další velká šance Galetky však gólem neskončila. Skórovat tak mohli paradoxně hosté, utěšená střela Zbytkovského z jedné ovšem skončila jen na levé tyči Burešovy brány.

„Soupeř pak už neměl nic. Dnes nám to tam prostě nespadlo. Prvních dvacet minut začala Bystřice aktivně, pak se to začalo překlápět na naši stranu," hodnotil Matějka další vývoj duelu.

Zklamáním pak mohl být pro slušných 380 diváků druhý poločas divizního souboje. Kozlovičtí sice měli míč více na kopačkách, po většinu hry ale byly k vidění spíše nakopávané míče. Světlou výjimkou byla 69. minuta, kdy Kaďorkův centr tentokrát našel přesně hlavu Adama Galetky, domácí útočník však jen potvrdil své nedělní střelecké trápení, když orazítkoval břevno.

„Trošku nám chyběla kombinační hra, střed nefungoval tak, jak by mohl. Nakopávaná ale samozřejmě vznikla taky z toho, že za stavu 0:0 nechce nikdo prohrát, takže se to uklízelo na jistotu," dodal na závěr domácí trenér.

Jeho tým tak v tabulce soutěže figuruje na osmém místě, tři body a dvě příčky za přerovskou Viktorkou. Bystřice nad Pernštejnem je o další tři body nazpět na jedenáctém místě. Další mač sehrají Kozlovice v neděli v Tasovicích.

FK Kozlovice – SK Bystřice nad Pernštejnem 0:0

Rozhodčí: Řezníček – Horák, Silný. ŽK: Tomčík, Sikora, Drápal, Schlehr – Malý, Vícha. Diváci: 380.

Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Martin Král, Tomčík, Heger – Kaďorek, Axamit (82. Hradil), Schlehr, Sikora (57. Šolín) – Žůrek, Galetka (72. Drápal). Trenér: Roman Matějka.

Bystřice nad Pernštejnem: Trávníček – Blaha (56. Mezník), Vícha, Chocholáč, Mitáš – Adamec, Padrtka, Zbytkovský, Sklenář, Malý – Prášil. Trenér: Martin Maša.

Tabulka

Tabulka